i will love you forever and always

Hej på er! Uppdateringen har, som ni kanske upptäckt, varit rätt så usel på sistone, men jag har helt enkelt haft annat för mig. Jag har inte haft lust att sätta mig framför datorn och jag vet inte hur ofta jag kommer ha lust med det resten av veckan heller, så ni får ursäkta om uppdateringen inte ligger på topp. Ha de gott!

cykeltur!


An old bike. Photo by me. Copyright!

Just nu sitter jag i soffan i pyjamas, ser på friidrott och har det allmänt skönt. Senare i eftermiddag ska jag och pappa cykla iväg och hälsa på farmor och farfar, vilket kommer bli en rejäl men absolut härlig cykeltur. Det kommer bli himla skön söndag!

På tal om inget, jag måste ha varit sjukt trött när jag skrev det där inlägget igårkväll. Stavfel på i pricnip vartenda ord (har dock rättat till det nu) och ett allmänt snurrigt inlägg. Jag ska nog sluta uppdatera så sent på kvällarna!


a sweet dream or a beautiful nightmare

Ursäkta ursäkta för dålig uppdatering! Jag vet inte om det är nödigt att berätta vad jag har gjort under dagen för jag har kort och gott läst i pricnip hela tiden. "Yttersta offret" you know! Jag kan helt enkelt inte slita mig ifrån den och de gånger jag har varit tvungen har jag genast börjat tänka på vad som kommer hända härnast i boken. Men det här är ni nog inte särskilt intresserade av (det kan vara ett undantag för en viss kusin) så jag ska inte fortsätta skriva om denna helt sjukt underbara bok. Jag ska strax lägga mig ner för att sova och morgondagen kommer bjussa på plugg, en löprunda och självklart en hel del läsning. Sweet dreams!

älskar denna!


Boom - Lo-Fi-Fnk

Finaste låten just nu. Jag kan inte annat än tycka om den!


eftermiddagen



Jag har varit så otroligt himla trött idag så när jag kom hem la jag mig under täcket med "Yttersta Offret" och bra musik i öronen och bara tog det lugnt i några timmar. Jag tror till och med att jag slumrade till en stund. Hur skönt som helst! Nu sitter jag och skypar (skypear?) med några goa och har det allmänt nice. Annars kommer det nog bli en vanlig kväll, fredagsmys och någon bra film för att sedan gå och lägga mig hyfsat tidigt. Ha det gott!


can´t you see I´m only happy when you´re in the house?



Det är något med den här låten som jag har fastnat för. Jag vet inte vad, men oj vad jag tycker om den!


eluttaget och jag


Blus - H&M. Jeans - Cubus. Sjal - H&M. Armband - Kroatien.

yttersta offret



Yeeeees! Den sista delen av Vampire Academy, "Yttersta offret", damp ner i min brevlåda idag och det är den boken jag har sysselsatt mig med under eftermiddagen/kvällen. Finns ingen bättre! Ska fortsätta med min läsning nu men vi hörs imorgon.


håll hårt i din goda vän för därute finns det gott om ormar



Jeansskjorta - Monki. Linne - Gina Tricot. Tubkjol - H&M. Leggings. Skinnjacka - Nelly.com.

i min ensamhet



Jag sitter med min gitarr, och spelar låtar som ingen ändå lyssnar på. I ett rum med stängda dörrar, i min egen ensamhet.

I skenet från lampor och fönster, sitter jag med min gitarr. Spelar och sjunger, sjunger och spelar, alldeles för mig själv.

Ljudet av min gitarr, förs genom det annars så tysta rummet. Förbi väggarna och taket, sängen och skrivbordet, listerna och fönstret.

Fönstret, där världen väntar utanför med äventyr och resor och upptäckter. Nya människor och nya gator väntar på mig, alldeles utanför mitt fönster.

Men jag fortsätter spela på min gitarr, fast alla spännande saker finns så nära. För jag trivs med min ensamhet, jag har ju trots allt min gitarr.

that was the girl who no one really saw


virkat



Långklänning - H&M. Virkad väst - Topshop. Armband.

schoolstuff




1. Ett linjerat och två rutade block + mappar. Från Akademibokhandeln.
2. Min kalender, ljuslila med texten 11/12. Från Akademibokhandeln.
3. Mitt pennfack med massa massa pennor o sånt i. Från någon affär inne i stan.

Det var någon som frågade om jag kunde visa en bild på min kalender och då gick jag ett steg längre och visar även bilder på en del andra saker jag har i skolan. Jag tänkte ju som sagt köpa en kalender från Ordning&Reda men dem hade inte endaste snygg så jag köpte denna istället, och jag tycker om den mycket :). De rutade blocken är till matte och NO och det linjerade är till lite allt möjligt. Mapparna är för att vi får så otroligt massa papper i skolan så det är super att ha mappar att lägga dem i. Pennfacket köpte jag förra året på någon affär inne i stan att jag tycker om det såpas mycket att jag behåller det även iår!

school 2day

Jag ska alldeles strax ta mig bort mot skolan och känna av verkligheten igen. Scheman, tidiga mornar och massvis med läxor känns ovant nu men faktiskt helt okej ändå. Det tror att det kommer bli ett roligt men å så jobbigt år i 8:an :). Vi hörs!

a cup of tea



Well hello! Sitter med en kopp te och kollar in blogginlägg från random personer. Jag ska snart dra in till stan en snabbis för att köpa mig en kalender (bra dags nu?). Jag tänkte mig en från Ordning&Reda och jag hoppas verkligen att dem har några snygga, annars får jag försöka hitta någon annan. Hörs senare!


amerika


Jag fastnade för den här tröjan när jag kikade in på Gina Tricots hemsida nyss. Den ser så himlans skön ut och jag tror att den sitter fint på kroppen, dessutom var mönstret snyggt det också :). Jag skulle matcha den enkelt till jeans och converse eller svarta boots, men den passar nog till det mesta.

got my lipstick on


1:a bilden, weheartit. 2:a bilden, kicks.

Jag är sugen på att köpa ett läppstift i någon liknande färg som det ovan, så att läpparna verkligen syns. Jag använder sällan om inte aldrig läppstift eller läppglans, så det vore kul med lite förändring. Läppstiftet från kicks var det dessutom rea på!

modekungen



Some nice stuff från modekungen som jag skulle vilja ha hemma hos mig. Gubbskorna och t-shirten i vitt eller rosa är otroligt snygga, men jag gillar framförallt den vita enkla klänningen. Snygg till det mesta (speciellt ett par bruna skor, som gubbskorna) och passar till både vardag och fest. I like it!

Ska ta och äta frukost nu och se får vi se vad som händer denna sista sommarlovsdag!

måsten för dagen!


Photo by me. Copyright!

Måste köpa:
 · En kalender !!
 · Ny skolväska
 · Leta efter en poncho/tjocktröja.

Måste göra:
 ·
Välja kläder inför imorgon
 · Duscha + tvätta håret
 · Lägga mig hyfsat tidigt


black.



1:a bilden, tröja - Weekday, väska - Topshop, skor - Topshop, poncho - Gina Tricot och jeans - H&M.
2:a bilden, http://shopalicious.blogg.se

Ett litet enkelt collage gjort såhär på kvällskvisten. Jag blev inspirerad av Linda Svensson, alias Shopalicios, som alltid klär sig otroligt himla snyggt! Den här bilden visar verkligen att svart inte alltid behöver vara tråkigt.

today



God morgon! Jag har sjukt mycket träningsverk i ett av mina ben och ärligt, jag kan knappt lyfta mig utan att få ont. Jättejobbigt! Annars kommer förmiddagen bjussa på städning här hemma, vilket verkligen verkligen behövs. Nu måste jag iallafall lyfta på rompen och äta frukost, jag är helt och fullt vrålhungrig. Ha det så gott!

did you know?



Efter att ha spelat fotboll i 8 år har jag nu slutat.
Mitt mellannamn kommer före mitt riktiga namn, alltså heter jag egentligen Maja Mathilda.
Jag älskar att gå på bio.
De bästa böckerna i världen är "Vampire Academy" :D
Jag ska konfirmera mig nu i höst/vår.
En person som jag tycker klär sig sjukt snyggt och är en jätteduktig skådespelerska är Hailee Steinfeld, trots att hon bara är 14 år :).
Jag kan aldrig någonsin få mitt hår som jag vill ha det.
Jag äger igen concelar, foundation eller rouge och det enda smink jag använder i skolan är mascara.
Jag älskar att sjunga och spela gitarr.
Jag tycker att det är otroligt tråkigt att jogga men jag gör tar mig ut och gör det ändå.
Jag har varit i 20 länder.
Jag följer hur många bloggar som helst!
Jag tycker att Lykke Li är den bästa sångerskan i världen.

kvällens enkla




Virkat linne från Bikbok, vitt linne från H&M, kofta från Indiska och jeans från H&M.

myspys!



Två bilder från idag. Copyright!

Jag hade det super med felicia! "Bad teacher" på bio, "Trassel" (åh så himla mysig film!) och "Ciao Bella" hemma. En god natts sömn framför tv:n och sen en kort tripp till hennes landställe. Yes it was nice! Hoppas ni har haft det bra ni med.


i wish i lived in the golden age

I eftermiddag drar jag och Felicia iväg på bio, "Bad teacher" blev det tillslut, och inatt ska jag sova över hemma hos henne. I think it will be great :). Jag ska ta och packa ihop mina grejer nu men vi hörs imorgon igen. Pussåkram!

ut å jogga



Det är absolut skitväder ute, stora gråa moln så långt ögat kan nå och jätteregnigt, men ärligt talat så är det hur mysigt som helst. Jag älskar det här vädret! Jag ska ta mig ut och springa snart, är inte alls sugen men jag får helt enkelt göra det ändå. Det är faktiskt roligare att springa när det regnar än när det är soligt, om man frågar mig iallafall, så det blir helt okej ändå. Dessutom känns det mycket bättre när det är över!

inspiration inredning







weheartit.

Något åt det här hållet vill jag att det ska se ut i mitt rum. Mysigt, inbonat, gosigt och alldeles jättefint! Jag har en suddig bild i huvudet och jag är ju på god väg, väggarna är ju redan målade, nu är det bara att få den där mysiga känslan med rätt möbler och detaljer :). Åh vad jag ser framemot detta!

fall collection by bikbok






Bikboks höstkollektion är enligt mig otroligt lyckad och det är flera plagg som jag verkligen funderar på att införskaffa, speciellt den stickade tröjan på den översta bilden som gärna får flytta in hemma hos mig. Kika in på Bikboks hemsida för mer inspo!

me and my guitar


Yesterday.

Jag har suttit och spelat gitarr i någon timma och nu har jag rejält ont i fingrarna. Ikväll drar jag iväg till kulturkalaset för att egentligen inte göra något speciellt, bara känna av stämningen och titta på folk. Kameran hänger med (jag har fått den nu :D förklarar närmre senare!) så det blir kanske en bild eller två när jag kommer hem. Ha det gott!

denim+denim



Jeanskjorta från monki, egengjorda jeansshorts (var innan ett par diesel), tröja från bikbok och väska från bikbok.

question



Jag försöker kommer underfund med underrubriker men jag lyckas inge vidare. Om det är någon som vet hur man gör man ni väl vara snälla och berätta det för mig?

cravings


Uppe från vänster: Monki, bikbok, Weekday, H&M, Gina Tricot
Nere från vänster: Modekungen, H&M, Cocoo.se, Modekungen, Dr. Martens, Monki, Gina Tricot

Alla dessa saker får såå gärna flytta in i min garderob. Åh jag vill ha!

in 30 seconds i´m leaving to mars


Foto och modell: jag. Redigerad av mig.

God morgon! Jag sitter och gör ingenting för tillfället. Godmorgon Sverige är på i bakgrunden (ganska så mysigt faktiskt), snart kommer jag dra på sommarlovsmorgon (ännu mysigare) och annars kommer dagen inte på bjussa på något speciellt. Jag kanske drar in och shoppar en snabbis (har en grej som vekligen står på min "måste-köpa-lista" för tillfället) eller så tar jag cykeln in till kulturkalaset ikväll, eller så ligger jag bara i soffan och bara gör ingenting hela dagen (ärligt talat så låter det väldigt lockande). Vare sig så blir det säkert en bra dag och det hoppas jag att ni kommer ha också!

nya ting


H&M 149 kr. Monki 300 kr.

Under sommaren har jag hittat en del fynd av olika slag och dessa är två av dem. En svart långklänning har jag letat efter jättelänge, men dem har varit slut överallt och tillslut hittade jag en på H&M i köpenhamn. Jag är supernöjd och den har använts flitigt i sommar och det kommer den fortsätta göras även resten av året. Jeansskjortan hittade jag på monki här hemma och efter att ha letat ett tag efter en liknande var det skönt att hitta en för ett rätt så bra pris. Jag köpte den i en storlek för stor för att den ska vara lite ovesize, och jag kommer använda den till en klänning i vitt eller svart och stickade strumpbyxor.

hon var den som kände efter så det spraka, kunde glittra, men sen var det som hon dog


Albin Gromer - Tillsammans

early

Ja, jag är vaken. Tränar på att gå upp tidigt (skolan börjar ju på tisdag) så jag ställde klockan på sju idag. Ärligt talat så var det inte så himla jobbigt utan jag var fakitskt ganska pigg :) Menmen, har just sett ett halvt avsnitt av "Gossip Girl" och nu tänkte jag dra på "Fairly Legal" på svtplay, men vi hörs senare!

asos marketplace



Asos marketplace måste vara en av dem bästa hemsidorna med mode i världen! Snygga vintagekläder till jättebra pris och massvis av inspirerande bilder. Exempelvis dessa kläder här ovanför, väskan är ju att dö för och kjolen får väldigt gärna flytta in i min garderob. Alltså, lägg http://marketplace.asos.com på minnet och kika in där när du har tid :)

just some changes

Lite små ändringar på designen, hope you like it!


för jag kommer aldrig låta dig få se mig svag

Hej på er! Längesen sist, eller ja, några dagar iallafall, men nu är jag back on track med normal uppdatering igen. Hade en trevlig helg med släkten men nu är jag hemma igen och just nu ligger jag i sängen med god musik på och kollar igenom missade blogginlägg. Är ganska så seg efter en hel dag i bilen men jag ska ändå ta mig upp tidigt imorgon för att ta mig i löprunda i morgonluften och det kommer nog bli absolut maxat skönt! Vi höres imorgon :)


Newkid - Jag gråter bara i regnet
Bästa låten på länge!

i feel my heart start beating to my favorite song

Jomen hej! Packar för fullt och just nu ligger alla mina kläder slängda på golvet, tänk att det ska vara så svårt att veta vad man ska ha med sig. Har iallafall spotify på högsta volym med goood musik så det är faktiskt rätt skoj! Vi åker om någon timma eller två så jag ska fortsätta packa, men vi hörs igen på söndag eller måndag. Ha det gott!

done


För sliten för att visas på bild.

Jag tvingade upp mig själv vid åtta imorse och tog en lång och absolut uppfriskande powerwalk i morgonkylan med hunden min. Jag hade på radio med bra musik i öronen så det var faktiskt riktigt skönt! Efter den rundan var det målning för hela slanten som gällde och nu är rummet klart och jag är hur nöjd som helst :). Åhh, jag kan inte vänta tills jag ska köpa nya möbler och inreda rummet så det blir absolut supermysigt. Det kommer bli helkul!

Nu är jag jättefrusen, genomtrött och har dessutom målarfärg över hela mig, så jag ska hoppa in i en väldigt lockande dusch. Ikväll ska jag packa ihop lite inför imorgon (drar till huvudstaden för att träffa släktingar), se på fotbollsmatch Sverige-Ukraina och ha en allmänt skön kväll. Ha det gott!

bridesmaids


weheartit.

Jag var nyss inne i stan och såg "Bridesmaids" på bio. Så himla mysig film, verkligen sevärd! Jag höll på att dö av skratt på en del ställen, jag satt bokstavligt talat och grät i biostolen. Iallafall, se den om du inte redan har sett den!

Jag har ställt klockan imorgon och har tänkt att gå upp och ta en långpromenad/powerwalk med hunden min. Sedan blir det ommålning för hela slanten (nästan klart i rummet nu!!) och packning inför resan till huvudstaden på torsdag. Det kommer defenitivt bli en dag med mycket gjort och jag borde kanske vara utvilad tills dess, så det är dags för mig att gå till sängs nu. Sov så gott!

we like our fun and we never fight


Toplaoder - Dancing in the moonlight

Sitter och myser till denna låten just nu. Den är så himla glad och jag blir alldeles lycklig i kroppen när jag hör den :)

ommålning och info

Shit, jag är verkligen helt slut! Jag visste inte att man blev såhär trött av att måla, men eftersom att jag har hållit på hela dagen så är det kanske inte så konstigt. Det blir iallafall galet bra och jag är så himla glad just nu :) Lyssnade förresten på när Daniel Adams-Ray sommarpratade förut. Han var jätteintressant att lyssna på så ta och lyssna in det på webben om ni missade det!

När skolan börjar kommer jag ta tag i bloggen och göra den mer intressant att läsa. Jag kommer visa mer outfits och ha mindre bildlösa inlägg (det har ju vart mycket av det nu på sommaren), jag kommer också göra en ny design. Men fram tills dess får bloggen se ut som den gör och inläggen och uppdateringen kommer väl vara lite sisådär.


new in, new colours

Förlåt, förlåt för dålig uppdatering! Dagen har spenderats med shopping och målning i mitt nya rum och jag har därför inte haft tid för datorn. Jag fick med mig en del snygga men välbehövliga grejer hem från min ensamma lilla shoppingrunda, bland annat en jeansskjorta och en ny mascara. Och rummet, det blir super! Det kan inte bli bättre på väggarna, jag kan inte bärga mig tills det är klart. Förresten, jag kommer fortsätta måla om i 2 dagar framåt och sen drar jag iväg på nya äventyr så bloggen kommer ligga nere ett tag, bara så att ni är förbereda på det. Ha det så bra nu!

sing it out loud


the asteroids galaxy tour - the golden age

Bags


Uppe från vänster: modekungen.se, topshop, chique.se, lindex, monki, H&M, modekungen.se

En sån här väska eller liknande vill jag ha som skolväska i höst. Den sista från modekungen är nog den braigaste enligt mig, lagom stor som skolväska och samtidigt otroligt snygg!

jordnära



Den här halsduken och dessa skor kommer flytta in i min garderob i höst, det är ett som är säkert. Halsduken till min skinnjacka kommer bli helsnyggt, lite personligt på nåt vis, och skorna är klockrena, att ha dem lite slarvigt knutna till ett par jeans eller strumpbyxor blir toppen. Och även om det inte skulle bli just dessa skor jag köper kommer det iallafall bli ett par liknanade som kommer sitta på mina fötter i höst.

sjösjuka


Från midsommar. Fotad av Ida. Redigerad av mig.

Nejmen hallå! Upppdateringen har varit nere på noll de senaste dagarna men som jag har sagt har jag inte alltid tid för bloggen nu under sommaren. Gårdagen spenderades på mina kusiners båt, stora äckliga vågor på havet som gjorde de flesta på båten sjösjuka, men det var självklart kul ändå. Dagens outfit kommer upp senare (det har ju varit dåligt med det under sommaren, men det kommer bli bättre när skolan börjar igen) och även ett av de shoppingfynd jag gjorde för några veckor sen.

blond


angelica blick.

Jag skulle vilja klippa och färga håret såhär, men tror inte att jag skulle våga. Det passar så väldans bra på angelica blick, men jag kan ju inte veta hur det skulle se ut på mig. Dessutom sliter det otroligt på håret att blondera det, så jag vet inte!

lite allmänt tjat om saker o ting

Jag tänkte egentligen ta kort på de saker (inte särskilt många men ack så fina) jag köpte när jag var bortrest, men lata jag orkar inte gå och hämta kameran och ta kort på bilderna, så det får bli en annan dag istället :). Jag skulle egentligen åkt till Felicias landställe idag men hon har gått och blivit sjuk så jag får stanna hemma istället. Krya på dig vännen! Annars då... Jag håller på och finular på en låt jag skriver - jag hade så mycket inspiration under semestern och jag kunde knappt bärga mig tills jag kunde komma hem och ta vara på det, men nu är den som bortblåst - som jag redan nu vet inte kommer bli den bästa jag skrivit, men vi får väl hoppas lite ändå.

yellow breakfast



Nu när jag har varit bortrest har jag mest ätit onyttiga frukostar, som nutellamackor och äcklig hotellfrukostjuice, så jag tänkte att jag skulle göra mig en nyttig, bra och absolut megagod frukost nu när jag är hemma igen. Äpplejuice med fruktkött, rostmackor (glutenfria of course) med ost på (visst är jag verkligen otroligt duktig på att hyvla ost?) och filmjölk med bananskivor i. Yummy! Allt åts ute på altanen i skinande sol, så det kunde fakitskt inte bli mycket bättre.

black.


Slänger in en liten bild på mig själv såhär på kvällskvisten.

Dagen har mest spenderats framför datorn och blogginlägg jag missat när jag var bortrest, men jag hann med en runda till biblioteket och en middag hos farmor och farfar på det. Jag har faktiskt målat mina naglar också, som jag inte har gjort på evigheter (läs flera år). Det känns helkonstigt att ha svarta naglar när jag brukar ha helt vanliga, men det känns rätt okej ändå! H&M-katalogen damp förresten ner i brevlådan när jag var bortrest och nu har jag kollat igenom den och sett en del snygga ting, men det får komma i ett annat inlägg. Ska ta mitt pickåpack och gå och lägga mig nu men vi hörs imorgon. God natt!

3 favorites right now


coldplay - every teardrop is a waterfall


caro emerald - back it up


adele - set fire to the rain

vila i frid

den 22 juli 2011 blev så många personer dödade i norge. de flesta av dem var unga och hade inte hunnit leva sina liv. jag var bortrest när allt detta hände men jag följde engelska, tyska och kroatiska nyheter för att se och höra vad som egentligen hände, men jag kan fortfarande inte fatta att allt det här faktiskt har hänt. nu vet jag när det hände, var det hände och hur det hände, men jag förstår inte varför. varför en en enda person kan vilja döda så många människor som han inte ens känner och orsaka sorg för tusentals andra är något som jag aldrig kommer att förstå. 

hela mitt hjärta finns hos de döda och deras nära och kära ♥ vila i frid.


jeansjacket, white dress, brown shoes.


angelica blick.

Precis, precis, precis såhär vill jag klä mig i sommar/höst. Så jäkla snyggt! Tror jag svimmade av lite när jag såg bilden, mycket snyggare kan det helt enkelt inte bli.

i´m home

Nu är jag tillbaka efter en lång och absolut bäst semester som började i turkiet, mellanlandade i skåne för lite camping och som slutade med att bila ner till kroatien. Jag har haft det helt underbart men samtidigt är det skönt att vara hemma :). Jag har fyndat lite under semestern och bilder på det kommer upp inom en kort tid. Även om jag är hemma just nu kommer inte bloggningen bli mycket bättre eftersom att jag ska iväg om någon vecka igen, men mot sommarlovets sista vecka kommer uppdateringen bli som vanligt igen! Hoppas ni alla har haft det superbra :D

Ps. Förlåt för alla bildlösa inlägg som har kommit upp den sista tiden. Det blir helt enkelt lite hattigt på sommaren och jag har inga nya bilder att kommer med för tillfället, men det kommer upp när jag är tillbaka som vanligt!


RSS 2.0